Peters resa

Hmm. it seems that my journey has more or less reached it's end, in more ways than one... I guess I will still need to sum up what came out of it, but that will have to waut for another time. Meanwhile, some hints can be found at http://helenaopeter@blogspot.com

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden

2006-05-09

Playa del Carmen 4-6:e maj


Playa del Carmen finns ju med i utflyktsmålen för de svenska charterbolagen, så varför åka dit?

Tja, ibland undrade jag det också! Idén var ju att hitta lite mer aktiviteter än vad som fanns i Puerto Morelos, men sedan gjorde jag inte mer arrangerade saker än att åka på en snorkeltur ändå!

Men det var väldigt trevligt att få träffa mer folk. Bl.a. ett par gäng svenskar (förstås…) som hade varit i Belize, Guatemala, och Costa Rica, och jag fick en hel bunt med bra tips på vad man kan göra, var man skall bo, osv.

Playa var fullt med konstiga/roliga kufar också, bl.a. amerikanen som bodde på det första vandrarhemmet (jag bytte efter en natt eftersom det var för mycket party för mig), som var hög dygnet runt, och som visade alla tecken på att ha varit där i åratal…

Här är en liten sammanfattning av positivt/negativt med Playa (som alla kärleksfullt(?) kallar det)
  • + Strandpromenaden norrut. Det var inga bögar på bögstranden, inga nudister på nudiststranden och inga nakna bögar på nakna-bög-stranden så man kanske kan kalla det falsk reklam, men skönt och avslappnat var det. :-)
  • +/- Snorklingen var kul, men skulle nog tagit färjan över till Cozumel och gjort den där i stället (trots guidebokens råd) – korallerna var tämligen brända/döda nämligen.
  • - Tunnsått med billigt boende, men massvis med dyra hotell.
  • + McDonalds! Blev den sista på resan om jag förstått resten av länderna korrekt…
  • - Chartermässigt, även om det fanns en backpackervärld lite vid sidan av så där.
  • + Killen som spraymålade science-fiction bilder på torget. Sånt får man bara se på charterorter, men jag var glad att jag fick se det. Jag filmade hur han gjorde åt en schweizare jag träffat, och det blev riktigt bra. Heja min nya kamera! För att sätta det i perspektiv gjorde han en tavla precis likadan som ett skivomslag med Asia på 12 minuter!
  • + Sitta i loungen på stället mittemot Mandarina’s Café (vars undertitel intressant nog var ”pizza & champagne” – det du Helena!) och dricka öl, röka cigarr och lyssna på jazz. Korsningen Av 5/Calle 14.

Är nu i Tulum, för att ha de där aktiviteterna jag skulle gjort i Playa, men mer om det senare…

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja tack, jag skulle gärna vilja dricka champagne, röka cigarr och tulumma med dig *blink*.

09 maj, 2006 12:58  
Anonymous Anonym said...

Fan, jag vill också sitta under palmer, käka pizza och dricka bubbel och nynna med i John Coltranes My Favourite Things... but in a good way, of course... ;-)

10 maj, 2006 00:31  
Blogger Peter Hjalmarsson said...

Champagne bra, cigarr bra, tulumma saekert ocksaa bra. :-)
Men pizza & champagne? Tror inte det!

Och Jakob, tyvaerr aer de inte saa sofistikerade saa att de vet vem Coltrane aer haer. Och skall du ha champagne till din pizza saa faar du faktiskt gaa sjaelv! :-)

10 maj, 2006 05:03  

Skicka en kommentar

<< Home