Peters resa

Hmm. it seems that my journey has more or less reached it's end, in more ways than one... I guess I will still need to sum up what came out of it, but that will have to waut for another time. Meanwhile, some hints can be found at http://helenaopeter@blogspot.com

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden

2006-05-10

Den mexikanska maten – en positiv överraskning

Pollo Fajitas - värsta lyxmaten!


Har nu börjat få koll på maten här i Mexico, vilken sorts mat som är prisvärd och så. Om man går till en enklare restaurang går det att få "plato del dia" (dagens rätt), vilket oftast är en soppa och en enklare köttstuvning med juice, för 30 kr - helt OK! På de flesta ställen kan man få en enchilada eller nån annan tortilla-rätt för lika mycket.

Mellanprisrestauranger är ungefär samma pris som dagens lunch hemma, eller något dyrare på kvällarna.

Ett plus för Guacamole! Till i princip all mat (utom på de allra billigaste ställena) får man alltid en röra på bönor, en HET salsa, och en framför allt: en guacamole. Min försiktighet säger nåt om magsjuka, men det är bara för gott för att avstå...

Visst finns det mat som i all fall enligt ryktet skall vara riktigt bra här (i de flesta fall fisk & skaldjur), men då är det lika dyrt som hemma (varmrätt 200 kr och uppåt), vilket tyvärr är lite utanför min budget.

Frukost är lite av en höjdpunkt på dagen. En rejäl start med blaskigt kaffe med mycket mjölk (som jag har börjat lära mig att tycka om!), underbar juice (mango-apelsin är favoriten hittills), och så någon äggrätt av nåt slag. Jag som brukar ha svårt att få ned en kopp té på morgonen, men det här får igång mig för resten av dagen!

Och så var det då McDonalds - jo, det är klart att jag inte kunde motstå det i Playa del Carmen. 40 kr för en plusmeny (de hade bara det, inga mindre pommes eller läsk) är ju 30% billigare än hemma (för de som tror på Big Mac index - nej, gick du inte Handels så behöver du inte bry dig :)), och framför allt hade de luftkonditionering! Jag satt nog där i tre timmar och läste guidebok!

Jag skriver det här på bussen från Tulum i Mexico till Orange Walk i Belize, en sextimmars resa totalt. Och vet ni vad; jag behövde inte mer än sätta mig på bussen så kom nackdelen med den mexikanska maten som ett brev på posten: en rejäl turistdiarré. Jag abonnerar i princip på toaletten där bak (vilken tur att jag tog lyxbussen - det FINNS i alla fall toalett på den!), nu gäller det bara att dricka mycket vatten och ta mig igenom dagen så att jag får vila ikväll... :(

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tänker osökt på dialogen i Dumb & Dumber...

Lloyd: Excuse me, Flo?
[Harry and Lloyd crack up.]
Lloyd: Flo, like the TV show. Uh, what is the Soup Du Jour?
Flo, Waitress #1: It's the Soup of the Day.
Lloyd: Mmmm. That sounds good. I'll have that.

Lite guacca är aldrig fel, även om den stått i solen. Mental note: beställ inte salmonellabuffén...

10 maj, 2006 10:33  
Anonymous Anonym said...

Det är fler människor i världen som känner till vad Bic Mac-index är än människor som har gått på Handels. Bassattuvete.

12 maj, 2006 22:43  
Anonymous Anonym said...

McDonalds kör faktiskt reklamfilmer nu där Bic Mac Index är med, förvisso utan att nämna *poängen* med det, nämligen huruvida valutor är under- eller övervärderade... men, men, man kan inte få allt här i världen...

14 maj, 2006 11:25  
Anonymous Anonym said...

Hm, ja, just det. Min kommentar var avsedd till Peter.

14 maj, 2006 13:56  
Blogger Peter Hjalmarsson said...

Mats, kommentarerna läses av alla mina tusentals läsare vet du! :-)

Det är bara skönt när två läsare kan diskutera med varandra utan att jag är med tycker jag; jag kan ju inte vara inne så ofta ändå.

16 maj, 2006 03:02  

Skicka en kommentar

<< Home